Futóné Határ Boglárka

1997-ben akadt a kezembe egy feng shuiról szóló könyv, ami – be kell vallanom őszintén – azért fogott meg, mert gazdagságot, egészséget, könnyű életet ígért, minden különösebb erőfeszítés nélkül.
A könyv elolvasása után, nagy buzgalommal fogtam lakásunk átrendezésébe. Sajnos a hőn áhított „gazdagság” elmaradt.
Az egyik könyvben olvastam valamit, a másikban pont az ellenkezőjét és már nem tudtam, hogy kinek higgyek. Rájöttem, hogy az igazság „odaát van”. Éreztem, hogy valami nem stimmel. Aztán félre is tettem a Feng Shuit, mert elvesztem benne.
Ezek a könyvek jók voltak arra, hogy a kínai gondolkodásmódba beleláthassak, megízleljem, mit jelent életszemléletük. Elmerültem – igaz, nem teljesen – a metafizikában, szinte tudtomon kívül. Ha nem is kaptam korrekt információt a Feng Shuiról, de a pozitív gondolkodásról, az életről azért elgondolkodtattak ezek az írások.
2004-ben üzletünk felújításába kezdtünk. Gondoltam egy merészet és „Feng Shui tanácsadót” fogadtam. Amit én, autodidakta módon elsajátítottam és lehetségesnek tartottam, ő szinte mindenben egyetértett velem.

Befejeztük az üzlet felújítását és vártam a „messiást”. Nem érkezett meg!
Sajnos ezzel egy időben arra is rájöttem, hogy a „tanácsadó” is, csak a könyvekben található, zavaros nézeteket vallja, mivel nincs senki, aki megcáfolhatná azokat.
Természetesen nagyon elkeseredtem, hiszen nem volt olcsó mulatság.
Mivel változnak az idők és a haladást nem lehet megállítani, beköszöntött a mindennapjaimba az internet. Az egyik újságban találtam egy hirdetést, hogy Amerikában az interneten keresztül indul egy tanfolyam, amit magyar nyelven lehet elvégezni. Nincs időhöz kötve, nem kell utazni, és még az ára is korrekt.

Nekirugaszkodtam, gondoltam a saját szórakoztatásomra elvégzem. Eszembe sem jutott, hogy én a későbbiekben ezzel hivatásszerűen is foglalkozhatnék. Bejelentkeztem a Fórumra és megkezdődött a TANULÁS. (csupa nagybetűvel). A fórumon megismertem a tanítónkat, Mariannát, aki tényleg tanít, és minden kérdésre válaszol. Megismerkedtem a lányokkal és egymást erősítve tanulunk, dolgozunk.
Sokan jó üzletnek tartják a Feng Shuit, nem törődve azzal, hogy mi történik a tanácsadás után. Pedig a tanácsadó beleavatkozik az ott lakók életébe, amivel pozitív, de lehet, hogy – szakértelem hiányában – negatív hatások felerősödését idézi elő. „Meggondolatlanul nem lehet beleavatkozni emberek életébe.”

Minden évben – mivel évente változik az energiák (qi) áramlása – a tanácsadónak fel kell/kellene keresnie a megrendelőjét, hogy segítsen korrigálni a harmóniából kimozdult energiaáramlást.
Engem nem keresett meg a „tanácsadó” – igaz, nem volt mit újragondolni. Talán már Ő is rájött erre!!??
Azt mondják: „Az evéssel jön meg az étvágy!”
Velem is ez történt. Mióta nem csak felületesen, hanem mélységében látom a Feng Shuit, rájöttem, hogy a tiszta forrásból származó tudást nem szabad elrejteni, mert így valóban segítségére lehetek másoknak is, hogy egészségesebbek legyenek és persze „gazdagabbak”.
Fontos itt megemlítenem, hogy a gazdagság nem mindig pénzt takar, hiszen mindenkinek mást jelent ez a szó. Egy egészséges családban a problémákat is könnyebb megoldani, mint ott, ahol nincs harmónia és a káosz az Úr.
Úgy gondolom, érdemes „harcolnunk”, összefognunk, hogy a Klasszikus (Tradicionális) Feng Shuit megismertessük Magyarországon és ne alacsonyítsuk le üzleti szintre, mert ez egy gyönyörű tudomány, amit nem szabad aprópénzre váltani.
2007 májusában a Feng Shui Kutatóintézet (FSRC) CHI (Creative Healing Intézetben) Halassy Marianna tanítványaként megszereztem a Diplomáimat. Ezután, mint HIVATÁSOS TRADICIONÁLIS FENG SHUI TANÁCSADÓ segítek az embereknek harmonikussá tenni életüket.

Futóné Határ Boglárka
Tel: 06-20-9417688
bogi@fengshuihungary.hu

Csatolás Méret
CHI Diploma Futó Bogi.pdf 239.14 KB
Diploma Futóné Határ Boglárka.pdf 48.68 KB