滴天髓 Di Tian Sui (Cseppek az Ég velejéből)

滴天髓 Dī Tiān Suǐ (Cseppek az Ég velejéből) egy Ming-kori alapmű a Négypilléres Sorsfejtéshez. Némely források szerint a szerzője a késői Song-kori 京图 Jing Tu, mások pedig 劉基 Liu​ Ji (劉伯溫 Liu​ Bo​wen​) tábornokot (1311-1375) tekintik szerzőjének; ő 朱元璋 Zhu​ Yuan​zhang, a Ming-kor első császárának éleselméjű hadvezére volt. Meglehetősen rejtelmes fogalmazása miatt nem könnyen érthető az eredeti szöveg. Az első kommentárokat (滴天髓輯要 Di Tian Sui Ji Yao – A "Cseppek az Ég velejéből" lényegének összefoglalása) 陳素庵 Chen Suan késő Ming-kori hivatalnok írta, ám magyarázatait titokként, "magasabb köröknek" szánt tudásként kezelték. Közérthetőségét 任鐵樵 Ren Tieqiao (1773-?) 1820 után kiadott, a korábbi magyarázatokat jelentősen kibővítő, tisztázó műve, a 滴天髓闡微 (Kifinomult magyarázatok a "Cseppek az Ég veleje" c. műhöz) javította.

Az alapelvektől és alapvető összefüggésektől kezdve összetett képletértelmezéseket, sorsfejtési megközelítéseket is tartalmaz, kitérve az emberi gondolkodás, hozzáállás, illetve tudatosság, szellemiség különféle viszonyaira. Az FSRC magyar tanfolyamain ezekre Hasznos, Segítő, Bosszantó, illetve Jelentéktelen Csillagként utalnak.

Dr. Manfred Kubny a Berlini Nemzetközi Akadémia kínai asztrológiai tanszékétől dolgozik egy teljes körű fordításon 2011-től kezdve, a klasszikus és saját (fordítási és szakmai) magyarázatokkal ellátva. 袁樹珊 Yuan Shushan 1920-30 körül összeállított művéből dolgozik, az eredeti 480 oldalas, 512 példát tartalmazó szövegből legalább 2000 oldalas szakkönyvet alkotva. Előadássorozatokat és szemináriumokat is tart a témában, teljes körű sorsfejtési és tanácsadási szakképzettségre készítve fel a hallgatóságát.