Cikkek röviden

Feng Shui – Kan Yu

Sokan ismerik már a feng shui fordítását, mely szelet és vizet jelent. Viszonylag kevesen tudják azonban, hogy a feng shui ősi neve KAN YU. Jelentése „az Ég és a Föld útja”, ami egyértelműen utal arra, hogy ez a mesterség az égi és földi energiával (qivel) foglalkozik.

„Tükröm, tükröm, mondd meg nékem”...

...használtak-e a klasszikus fengshui mesterek tükröket?
Szinte minden népnél, számos babonás hiedelem kapcsolódik a tükörhöz. Az ősi kínaiak hite szerint, távol tartja a démonokat a halottól. Esküvői szertartásokon gyakran még ma is a menyasszony nyakába tükröcskét akasztanak, hogy az ártó szellemeket elriasszák.

Mit keres a feng shui a konyhában?

Lássuk, a hagyományos feng shui hogyan kapcsolódik az étkezési szokásainkhoz! Hogyan hozhatjuk összhangba ételeinket az életünkkel? Hogyan alakíthatjuk konyhánkat egy kellemes, egészségnek kedvező hellyé?

Feng Shui Kutatóintézet (FSRC)

A Feng Shui Kutatóintézet központja Kanadában található. Az intézetet Joseph Yu mester alapította 1998-ban, azzal a céllal, hogy magas szintű oktatási és kutató központot hozzon létre az ősi kinai tudományok – feng shui, kínai asztrológia, Yi Jing (I Ching) – megőrzésére, terjesztésére és kutatására.