FSRC Kanadában

A Feng Shui Research Center (Feng Shui Kutatóközpont) székhelye jelenleg Kanadában, az Ontario állambeli Markham városában található.

A Központ korábbi épülete Richmond Hillben; forrás: http://www.josephyu.com/FSRC1.jpgA Központot Joseph Yu mester alapította 1998-ban az ősi kínai tudományok – feng shui, kínai asztrológia, Yi Jing – megőrzésére, terjesztésére és kutatására. Mindenekelőtt tisztázza a népszerű feng shui és a klasszikus hagyományok közti különbségeket, s biztosítja a hiteles, ésszerű elveken alapuló tudást. Távoktatási rendszerben működő tanfolyamokon, előadásokon és könyveken keresztül sajátíthatóak el a módszerek – ezekről az érdeklődők naprakész tájékoztatást kaphatnak Yu mester hivatalos honlapján. Továbbá számtalan cikk és leírás található az oldalon, amelyekből a tanulni vágyó látogatók és a tapasztalt tanácsadók is egyaránt gazdagodhatnak.

Megnyitása óta a FSRC az egyik legjelentősebb iskolává nőtte ki magát a taoista tudományok oktatásában. Több száz hivatásos szaktanácsadót és tanárt képzett ki szerte a világon. Az évek folyamán a FSRC iskolákat nyitott Európa számos országában és az Egyesült Államokban is.